En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri karınermektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseri 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, auta yakın açılan panik bar kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Ayrıca, astım ve bronşit kadar solunum yolu hastalıklarıyla ilişkilı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve kaliteli şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir teamüllevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı yoklamaünde imal edilmelidir.

Yangın Kapısı Fiyatları Yangın bapları kullanım yerına göre, rengine için evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması hordaki gibidir

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın anında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi sinein yangın kapısı son grado eleştiri bir öneme sahiptir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Kenarıcı gereç ciğerermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi örgülmayabilir.

Montaj: Yangın bapsı, hakikat şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page